УПКА запрошує на Конгрес: "Впровадження стандарту EN 16636 PESTMANAGEMENTSERVICES– вихід на світові ринки"

Прес-анонс "Впровадження стандарту EN 16636 PESTMANAGEMENTSERVICES – вихід на світові ринки”

Для ефективного впровадження та необхідності імплементації в Україні нового європейського стандарту EN16636 «Послуги по боротьбі зі шкідниками – вимоги та компетенції», Громадська Організація «Українська Пест Контроль Асоціація» (далі УПКА) спільно з Київським Національним торговельно-економічним університетом (КНТЕУ) та Конфедерацією Європейських Пест Менеджмент Асоціацій (СЕРА) 7-8 грудня 2015 року проводить Міжнародний Конгрес"Впровадження стандарту EN16636 PESTMANAGEMENTSERVICES – вихід на світові ринки”

Для участі у роботі Конгресу будуть запрошені представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної Академії Наук та Національної Академії Медичних Наук України, Мінагрополітики, МОЗ, Державної регуляторної служби України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Держветфітослужби, Державної санітарно-епідеміологічної служби та ряду міжнародних організацій:IFC, ЕР, ВООЗ, ФАО, UNDP, USAID, UNEP; CEN; MOT; CEPA; NPMA, EPA та інші.
На Конгресі відбудеться обговорення гармонізації вимог пест контролю та пест менеджменту в міждержавних стосунках, ознайомлення громадськості з сучасними можливостями та конкурентними перевагами від впровадження та адаптації міжнародних стандартів в Україні.
В ході Конгресу будуть порушені питання боротьби зі шкідниками у сфері виробництва харчових продуктів, громадського харчування, роздрібної торгівлі, туризму та інших секторів бізнесу.
Організатори Конгресу закликають всі зацікавлені структури та організації будь-якої форми власності, приватних осіб, політиків, вчених та бізнесменів України, а також представників країн Східної та Західної Європи, Америки та інших країн світу підтримати проведення заходу.

Дата проведення Конгресу:7-8 грудня 2015 року.
Місце проведення: м. Київ, вул. Кіото, 19. Київський Національний торговельно-економічний університет (Корпус «Д»)
Для онлайн реєстрації перейдіть за посиланням:https://drive.google.com/open?id=1EGB_YR9DoJFEL-BxVe3uJw02VFsPVycV1jLXEwtEokA
За подальшою інформацією слідкуйте на сайті:http://upca.com.ua/
З питаннями звертатись:+38 044 242 8 242;  +38 067 480 33 49
Електронна адреса:pc@upca.com.ua

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ 

У 2008 році Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомила, що за останні шістдесят років відмічаються значні зміни в екології, кліматі та поведінці людини, що сприяють розвитку шкідників, які становлять значну небезпеку для громадського здоров'я. Це призвело до необхідності у створенні нового пакета стандартів з біобезпеки.

  20-23 липня 2014 року у м.Цюріх, Швейцарія була проведена Міжнародна конференція по боротьбі зі шкідниками міст (InternationalConferenceonUrbanPests- ICUP 2014). У цій конференції взяли участь члени Громадської Організації «Українська Пест Контроль Асоціація»  
11 і 12 вересня 2014 у м.Варшава, Польща, відбувся Конгрес KLASTER «Інновації агробізнесу: безпека харчових продуктів», на якому порушувались питання принципів збереження харчової продукції від поля до столу. На конгресі світова громадськість висловила стурбованість проблемами хвороботворних організмів, які безпосередньо впливають на харчову безпеку і здоров'я громадян.
 
   
В цей час за підтримки та сприяння  Конфедерації Європейських Пест Менеджмент Асоціацій (CEPA) та її членів, при співпраці з Європейським інститутом стандартів CEN було розроблено європейський стандарт (EN16636 PESTMANAGEMENTSERVICES) для галузі пест контроль.  

Цей європейський стандарт визначає вимоги, рекомендації та базові компетенції виконавців, сервіс яких з боротьби зі шкідниками компаній повинен працювати для задоволення потреб своїх клієнтів, будь то приватні компанії, державні органи або широка громадськість.
15 березня 2015 року цей стандарт був офіційно прийнятий, а співзасновнику та представнику УПКА Холостовій А. М. в Брюсселі (в штаб-квартирі CEPA), як члену CEPA та уповноваженому представнику, були вручені пакети документів по сертифікації професійного пест менеджменту в рамках стандарту EN16636 для подальшої імплементації в Україні.
5 серпня 2014 року Національна Пест Менеджмент Асоціація (NPMA, Fairfax, [USA]) і Конфедерація європейських пест менеджмент асоціацій (CEPA, Brussels, [Belgium]) оголосили про партнерство, задля проведення глобального саміту з питань боротьби зі шкідниками.

В рамках цієї співпраці, 3-5 червня 2015 року  ум.Жуан-ле-Пен Франція, був проведений Перший ГлобальнийСамітPestManagementServices з охорони здоров'я і безпеки харчових продуктів. Надалі планується проводити аналогічні заходи два рази на рік, чергуючи їх між Європою та США.
 
 Для обговорення зазначених вище питань УПКА спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом (КНТЕУ) за підтримки Національної Академії Медичних Наук України, Мінагрополітики, Державної регуляторної служби України, Держветфітослужби, Конфедерації Європейських Пест Менеджмент Асоціацій (СЕРА) 9 квітня 2015 року провела конференцію «Санітарний, ветеринарний, фітосанітарний нагляд: європейські стандарти, перспективи взаємодії держави та бізнесу», яка пройшла з широкою міжнародною участю та підтримкою.
 


УПКА (член СЕРА) повністю розділяє стурбованість Американської Національної Пест Менеджмент Асоціації (NPMA) і Конфедерації Європейських Пест Менеджмент Асоціацій(CEPA) в тому, що процес глобалізації у сфері боротьби зі шкідниками є найбільш значним у харчовій промисловості та в аграрному секторі промисловості, а також в інших комерційних напрямах.

23.06.2015 року відбувся круглий стіл в Чернігівській області, на якому радилися на тему: "Обговорення заходів забезпечення стратегії біологічної безпеки в Чернігівській області на 2015-2020 роки" та була підписана резолюція круглого столу заступником губернатора Чернігівської області Леонідом Сахневичем.  
3-5 червня 2015 року в рамках Першого Глобального Саміту PestManagementServices у м.Жуан-ле-Пен, Франція Президент Конфедерації Європейських  ПестМенеджмент Асоціацій (CEPA) Бертран  Монморо з ПрезидентомАмериканської Національної Пест Менеджмент Асоціації (NPMA) БобомРозенбергом та Президентом ГО «УПКА» Сергієм Кріводоновим домовились про проведення ряду конференцій з Пест контролю у Західній Європі у 2015-2016 роках, з організацією  міжнародної виставки PEST EXPO в Україні.
27 серпня 2015 в місті Одеса відбулася конференція «Сучасні європейські стандарти Пест менеджменту (ІРМ): уроки для України», в якій взяли участь представники Одеської обласної державної адміністрації, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, охорони здоров'я, житлово-комунальних господарств, науки, бізнесу, національних асоціацій та інші. Також виступив з інформацією президент Конфедерації Європейських Пест Менеджмент Асоціацій СЕРА Бертранд Монморо (Бельгія, Брюссель). Співорганізатором і активним учасником конференції виступила ГО «УПКА» 


  

Замовити дзвінок

Залишити заявку

Звернення до власника